FAQ

 • Wat is dividend?
  Dividend is een deel van de winst die wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Als je een aandeel in een bedrijf hebt, kan je dividend ontvangen als het bedrijf besluit om een uitkering te doen.
 • Wat betekent “ex-dividenddatum”?
  De ex-dividenddatum is de dag waarop het dividend is toegekend aan de aandeelhouders. Als je op die dag als aandeelhouder bekend bent, heb je recht op het dividend. De betaaldatum is meestal op een later moment, dan wordt het dividend overgeboekt.
 • Waarom is dividendinvesteren interessant voor mij?
  Dividendinvesteren is een lange termijn strategie die gericht is op het opbouwen van een inkomstenstroom. Door gebruik te maken van het sneeuwbaleffect kan je je vermogen hard laten groeien.
 • Hoeveel geld moet je hebben om te beginnen met dividendinvesteren?
  Je kan al beginnen met € 10. Je hoeft geen grote bedragen beschikbaar te hebben. Zolang je maar consistent je dividend herinvesteert. Bepaal je doel en pas daar je investeringen op aan.
 • Wat is de beste broker voor mij?
  Zelf ben ik momenteel enthousiast over DEGIRO vanwege hun goede platform en lage transactiekosten.
  Maar kies vooral zelf een broker die bij je past. We hebben hier wat artikelen over geplaatst: Lees hier, hier en hier welke brokers mogelijk interessant kunnen zijn voor jou. Je kan ook altijd een onafhankelijke vergelijkingssite raadplegen zoals bijvoorbeeld https://brokervergelijker.nl.
 • Waar vind ik informatie over dividendaandelen?
  Ook hier hebben we artikelen over geschreven! Zie hier.
 • Kan ik niet beter wachten met dividendinvesteren tot de volgende beurscrash?
  Dat hoeft niet. Maar het is niet aan te raden om op één moment al je vermogen te investeren in de aandelenmarkt. Spreid je aankopen. Door elke maand te investeren in dividendaandelen koop je in tijden met hoge koersen en in tijden van lage koersen. Niemand weet wanneer de volgende crash komt en welke aandelen zwaar geraakt zullen worden door die crash.
 • Waarom schrijven sommige mensen dividend met een ’t’ op het einde
  Dit vraag ik mijzelf ook af. Dividend is altijd met een ‘d’, het kofschip hoef je niet toe te passen op zelfstandige naamwoorden. Verspreid deze kennis! 😉