Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Dividend nieuws juni 2021

door Joshua   ·  17/06/2021   ·  

Dividend nieuws juni 2021

door Joshua   ·  17/06/2021   ·  

De zomer gaat beginnen en dat betekent dat de economieën weer even open mogen. Alle gekheid op een stokje: er zijn weer wat mooie dividendverhogingen aangekondigd! 

Target (TGT)

De eerste dividendverhoging van deze lijst is gelijk een enorme. Ze hebben aangekondigd hun dividend met 32,4% te verhogen. Ze keren op basis van de huidige koers een dividend uit van 1,55%. Dit lijkt weinig, maar als ze zo door blijven groeien dan is hun dividend in 2024 verdubbeld ten opzichte van 2021! Target verhoogt al 50 jaar op rij dus dit is met recht een ‘dividend king’. De pay-out ratio is minder dan 30% dus er is genoeg ruimte om het dividend te blijven verhogen in de toekomst.

T. Rowe Price Group (TROW)

Een absolute parel onder de dividendaandelen: al 35 jaar op rij flinke dividendverhogingen, een pay-out ratio van 35% en ijzersterke resultaten. TROW heeft aangekondigd dat ze een speciaal dividend gaan uitkeren van $ 3 per aandeel. Dit dividend wordt betaald aan de aandeelhouders die op 24 juni 2021 aandelen TROW bezitten. Het speciale dividend wordt vervolgens uitgekeerd op 7 juli 2021. Dit was een onverwachtse aankondiging van het bestuur om de aandeelhouders te belonen. Na deze uitbetaling houden ze genoeg geld over op de balans om door te gaan alsof er niets is gebeurd.

Caterpillar (CAT)

Een bekende naam voor de meeste mannen. Caterpillar maakt onder andere gigantische bouwmachines. Hun laatste dividendverhoging van 7,8% is ook zeker niet verkeerd. Ze leveren daardoor een jaarlijks dividendrendement op van 2,02%, wat zeker niet verkeerd is voor een bedrijf dat al 28 jaar op rij het dividend weet te verhogen. Met een pay-out ratio van 45% laten ze genoeg ruimte over voor toekomstige verhogingen. De volgende ex-dividenddatum is 19 juli 2021.

Volkswagen (VWAGY)

Volkswagen heeft hun dividend verhoogd met 3,7%. De autofabrikant keert slechts eenmaal per jaar dividend uit en keert op dit moment 1,64% dividend uit op basis van de huidige koers. Ze zijn in 2019 begonnen met dividend uitkeren en hebben het in 2020 en nu ook voor 2021 weten te verhogen. Hopelijk stappen ze op de lange termijn over op kwartaaldividend en blijven ze hun jaarlijkse verhogingen volhouden!

United Health Group (UNH)

Deze gezondheidszorgaanbieder/verzekeraar heeft aangekondigd dat ze het dividend met 16% gaan verhogen. Het huidige dividendrendement is 1,45% en ze verhogen al 11 jaar op rij het dividend. Met een pay-out ratio van iets meer dan 30% is dit een interessant aandeel om eens nader te onderzoeken. Als je een paar aandelen wil oppikken dan zal je wel een zak geld mee moeten nemen. De koers noteert momenteel rond de $ 400 per aandeel. Ze hebben goed geboerd tijdens de gezondheidskwesties van het afgelopen jaar.

Slotwoord

De dividendverhogingen blijven binnen komen. Dit is waar we het als dividendbelegger voor doen! Daarom wil ik ook even stilstaan bij kritiek die dividendbeleggers vaak te horen krijgen: ‘1,5% dividend schiet toch niet op? Je moet dan een paar miljoen euro in aandelen hebben om er van te kunnen leven.’ Dit is veel te kort door de bocht. Als je belegt in dividendaandelen die jaarlijks het dividend weten te verhogen dan heb je geen miljoenen nodig. Als je belegt met als doel om op de lange termijn een hoog inkomen uit je aandelen te genereren dan is dividendbeleggen juist heel interessant.

Stel je voor dat je over 30 jaar met pensioen wil en je belegt nu in dividendaandelen die jaarlijks het dividend met gemiddeld 6% weten te verhogen. Als je dan nu een dividend hebt van € 50 per maand, dan heb je over 30 jaar een dividend van € 287 per maand. En dan heb ik niet eens gerekend met het herbeleggen van je dividend en eventuele extra inleg. Maak de rekensom via een compound calculator zoals deze.

Ook beginnen met dividendinvesteren? Open dan een rekening bij DEGIRO. Als je deze link gebruikt steun je ook nog eens deze website zodat we je het laatste dividendnieuws kunnen blijven brengen.

 

Beleggen kent risico, je kan je inleg verliezen. De auteur van dit artikel heeft een positie in TROW.

Geef een antwoord