Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Dividend nieuws oktober 2021

door Joshua   ·  22/10/2021   ·  

Dividend nieuws oktober 2021

door Joshua   ·  22/10/2021   ·  

De zomer is voorbij en iedereen is terug van vakantie dus het is weer hoog tijd voor dividend nieuws. Er zijn weer een aantal opvallende dividendverhogingen te melden en ook bijzonder nieuws over Realty Income!

Realty Income uitbreiding naar Europa

De ervaren dividendbelegger is ongetwijfeld bekend met Realty Income. Dit Amerikaanse vastgoedfonds (REIT) keert elke maand dividend uit en verhoogt ieder kwartaal het dividend. Ze doen dit al 25 jaar en zijn door hun mooie dividend en hun stabiele dividendverhogingen een must voor elke dividendportefeuille. In mijn artikel over maandelijkse dividendbetalers heb ik al eens stilgestaan bij dit aandeel.

Realty Income heeft aangekondigd dat ze gaan uitbreiden naar Europa. Ze hebben namelijk een deal gesloten in Spanje ter waarde van 93 miljoen euro. Ze hebben voor dat bedrag zeven winkels en terreinen van Carrefour aangekocht. Deze leasen ze vervolgens terug aan Carrefour. Dit past perfect in het triple net lease bedrijfsmodel van Realty Income.

Realty Income dividendverhoging

Tot slot heeft Realty Income zoals verwacht het dividend verhoogd van $ 0,2355 per aandeel per maand naar $ 0,2360 per aandeel per maand. Een kleine verhoging, maar vergeet niet dat Realty Income iedere maand dividend uitkeert en ieder kwartaal het dividend verhoogt.

Realty Income kan je eenvoudig kopen via DEGIRO.

 

RPM International dividendverhoging

Indrukwekkend: Voor het 48e jaar op rij heeft RPM International het dividend weten te verhogen. Ze hebben het dividend met 5,3% verhoogd van $ 0,38 per kwartaal naar $ 0,40 per kwartaal.

RPM International is een bedrijf dat coatings, kit en andere bouwmaterialen fabriceert en verkoopt. Als je de balans en de resultaten goed bekijkt dan kom je erachter wat een sterk bedrijf het is. Veel dividendbeleggers zien dit soort solide bedrijven over het hoofd omdat ze ‘maar’ 2,02% dividend uitkeren. Ik zou zeggen neem eens een kijkje bij dit ijzersterke aandeel.

Visa dividendverhoging verwacht

Deze maand kondigt Visa het dividend aan dat in december zal worden betaald. Traditioneel gezien kondigen ze in oktober ook de dividendverhoging aan voor het komende jaar, die dan ingaat vanaf de decemberuitkering. Visa staat bekend om forse dividendverhogingen. Dus laat je niet leiden door het huidige dividendrendement van 0,56%, maar kijk ook naar de jaarlijkse verhogingen. Meer over Visa kan je lezen in dit artikel van begin 2020.

 

Abbvie dividendverhoging verwacht

In oktober maakt ook Abbvie de jaarlijkse dividendverhoging bekend. Dit doen ze meestal aan het einde van de maand dus hou dit in de gaten. Ze zouden wel eens met een flinke verhoging aan kunnen komen aangezien ze vorig jaar een relatief voorzichtige verhoging van zo’n 6,67% hadden toegepast. Met een 5-jaar gemiddelde van ruim 18% viel de verhoging van vorig jaar dus een beetje uit de maat. Veel beleggers hebben goede hoop dat ze dit ruim zullen goedmaken dit jaar. We gaan het zien..

 

De huidige markt

Ik ben momenteel een beetje de kat uit de boom aan het kijken. Ik breid alleen nog mijn posities uit in de bedrijven waar ik echt vertrouwen in heb. Nieuwe posities start ik eigenlijk niet. De markt staat hoog en ik wacht eigenlijk af totdat men doorkrijgt hoe groot de inflatie echt zal uitvallen. Momenteel lijken mensen zich nog niet te beseffen hoeveel duurder alles is geworden sinds 2019, of ze denken dat dit een tijdelijk effect is omdat ondernemingen een zware tijd hebben gehad. Ik ben benieuwd wat jullie momenteel doen, bijkopen, pas op de plaats of verkopen? Laat het weten in de reacties!

Geef een antwoord