Aanbevelingen

Vind hier je inspiratie! Op deze pagina zie je een overzicht van boeken, websites, tools etc. die kunnen bijdragen aan jouw succes als dividendinvesteerder.

Boeken

Tony Robbins ‘Money Master the game‘: in dit boek legt de legendarische succescoach uit hoe je financieel onafhankelijk kan worden door te investeren. Hij begint met het ontmantelen van hardnekkige broodje aap verhalen over investeren en legt vervolgens uit hoe iedereen succesvol kan investeren. Dit boek is geschreven in het Engels.

Robert Kiyosaki & Sharon L. Lechter ‘Rijke pa, arme Pa‘: Dit boek is oorspronkelijk geschreven in 1997, maar wordt regelmatig geüpdatet en opnieuw uitgegeven. Het boek is een klassieker te noemen als het gaat om financiële zelfhulpboeken. Het verhaal van Robert Kiyosaki is pakkend. Zijn echte vader heeft een goede opleiding genoten, is in loondienst gaan werken en doet alles wat volgens de maatschappelijke opvattingen ‘verstandig’ is. Toch is de vader van Robert niet zo succesvol als de man die Robert alles heeft geleerd over zaken doen en hoe de financiële wereld werkt. Deze man noemt Robert zijn ‘Rijke pa’. Robert legt uit hoe je net als zijn ‘Rijke pa’ succesvol kan worden. Dit boek is in het Nederlands en in het Engels verkrijgbaar.

Films

The Big Short vertelt het waargebeurde verhaal van een aantal personen in de aanloop naar de financiële crisis van 2008. Dr. Michael Burry (gespeeld door Christian Bale) is een beetje een vreemde vermogensbeheerder. Op een dag ziet hij dat heel veel hypotheekleningen worden verstrekt aan mensen die dat eigenlijk niet kunnen betalen. Ze kennen een vaste lage rente tot 2006/2007 en worden vanaf dan variabel. Hij voorzag dat de stijging van de rente zou leiden tot mensen die hun hypotheek niet meer zouden kunnen betalen. Deze hypotheekleningen werden gebundeld in producten genaamd CDO’s, en verkocht aan pensioenfondsen. Dr. Michael Burry besloot ‘short’ te gaan op de Amerikaanse huizenmarkt. Uiteindelijk blijkt er nog veel meer aan de hand te zijn.

Social Media

Mijn broer maakt regelmatig vlogs waarin hij onder andere vertelt over zijn ervaringen met dividendinvesteren, maar ook andere financiële zaken komen aan bod zoals bijvoorbeeld crypto’s. Check zijn YouTube-kanaal via deze link.

Zelf plaats ik ook af en toe vlogs waarin ik stilsta bij de ontwikkelingen in mijn portefeuille en andere interessante tips over dividendinvesteren. Het is een tijdje stil geweest qua vlogs maar zodra ik een goede videokaart heb kunnen vinden (zijn al maanden overal uitverkocht) ga ik er weer mee verder.  Je kan mijn vlogs hier bekijken. Vergeet je niet te abonneren! 😉