Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Mijn dividend in oktober

door Joshua   ·  11/11/2020   ·  

Mijn dividend in oktober

door Joshua   ·  11/11/2020   ·  


De maand oktober is voorbij, tijd voor een terugblik op het dividend dat ik heb ontvangen. In oktober heb ik € 17,35 aan dividend ontvangen uit mijn blogportefeuille. In deze post bespreek ik van welke bedrijven ik dividend heb ontvangen en hoe zij er voor staan.

Comerica

Op 1 oktober ontving ik netto € 9,83 van Comerica. Al vanaf 2010 weten ze het dividend jaarlijks te verhogen. De afgelopen 5 jaar was de gemiddelde jaarlijkse dividendverhoging per jaar 27,67%, over de laatste 10 jaar bezien was de gemiddelde jaarlijkse dividendverhoging 29,63%. In 2020 is de verhoging een stuk lager uitgevallen, namelijk 1,49%.

De pay out ratio staat op meerdere websites vermeld als 90%, maar dit is een beetje vertekend door de resultaten uit het eerste en tweede kwartaal van 2020. Hetzelfde geldt ook voor de PE-ratio. In het eerste en tweede kwartaal liepen de inkomsten terug als gevolg van de gezondheidssituatie in de wereld. In het derde kwartaal waren de resultaten weer bijna als vanouds.

Ik heb mijn oorspronkelijke positie van 10 aandelen uitgebreid naar 20 stuks in februari en maart van dit jaar. Hierdoor is mijn gemiddelde aankoopprijs verlaagd naar € 53,37 per stuk. Momenteel noteert de koers op € 45,60 per stuk. Ik koop voorlopig geen aandelen Comerica bij, maar ik wacht de resultaten van het vierde kwartaal rustig af.

Realty Income

Ook in oktober keerde Realty Income weer hun maandelijkse dividend uit op mijn rekening van DEGIRO. Deze maand heb ik netto € 4,25 ontvangen. Ze keren maandelijks dividend uit en verhogen het al 25 jaar op rij. Het dividendrendement ligt net als vorige maand nog steeds boven de 4,5%. Ik koop nog steeds af en toe een aantal aandelen.

Ze hebben ook hun resultaten van het derde kwartaal naar buiten gebracht. Als je de resultaten ziet van het derde kwartaal dan kan je even schrikken. Het lijkt alsof het netto inkomen per aandeel flink is gedaald. Als belegger is het belangrijk dat je verder kijkt dan de headlines en een klein beetje het verschil weet tussen echte verliezen en papieren verliezen. In de toelichting geeft Realty Income aan dat ze een voorziening hebben gevormd voor bijzondere waardedalingen. Dit hebben ze gedaan vanwege de bijzondere economische omstandigheden waar we in leven. Dit zijn echter ‘papieren maatregelen’. Het vormen van een dergelijke voorziening gebeurt louter in de boeken. Er wordt geen geld onttrokken en in een apart potje gedaan. Het vormen van deze voorziening heeft dan ook totaal geen invloed op de vrije cashflow. De ‘Funds from operations available to stockholders’ (FFO) is zelfs gestegen ten opzichte van dezelfde periodes in 2019.

T. Rowe Price Group

De mensen van T. Rowe Price hebben in oktober € 3,27 op mijn effectenrekening gestort. Dit is het aandeel dat ik in april van dit jaar heb gekocht. Ze verhogen al 34 jaar op rij het dividend, hebben een pay out ratio van minder dan 40%, hebben een dividend van ruim 2,6%, hebben geen schulden op de balans staan en ze hebben een aandelen-terugkoopprogramma. Momenteel is dit een van mijn favoriete dividendaandelen. Ik zal her en der wat aandeeltjes bijkopen van dit mooie bedrijf.

Veel mensen die ik spreek over T. Rowe snappen niet dat ik dit bedrijf koop tegen de huidige koers. “De koers is toch best hoog?” Ik denk dat de huidige koers nog steeds een koopje is. Dit artikel beschrijft eigenlijk perfect waarom ik denk dat er nog veel meer groei en winst te behalen valt met T. Rowe.

Dividendverhogingen

Enkele aandelen in mijn portefeuille hebben in de afgelopen tijd een dividendverhoging aangekondigd.

  • Abbvie heeft het dividend verhoogd van $ 1,18 per kwartaal naar $ 1,30 per kwartaal. Dit is ruim 10%.
  • Microsoft heeft het dividend verhoogd van $ 0,51 per kwartaal naar $ 0,56 per kwartaal. Dit is bijna 10%.
  • Texas Instruments heeft het dividend verhoogd van $ 0,90 per kwartaal naar $ 1,02 per kwartaal. Dit is 13,3%.

Stel je voor dat je jaarlijks een salarisverhoging van ruim 10% zou krijgen. Best lekker toch? Met dividendbeleggen is dat geen onrealistisch scenario. Als je wil weten hoe je moet beginnen kijk dan rond op deze website, open een rekening bij DEGIRO en start met kleine bedragen per maand. Herbeleg het dividend dat je ontvangt en je hebt je eigen kleine sneeuwbal gemaakt die steeds groter wordt als je hem van de heuvel afrolt.

Dit artikel is een weergave van de bevindingen en mening van de auteur. Dit artikel is niet bedoeld als persoonlijk beleggingsadvies. Beleggen kent risico op verlies. 

Geef een antwoord