Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Mijn dividend in november

door Joshua   ·  02/12/2020   ·  

Mijn dividend in november

door Joshua   ·  02/12/2020   ·  


De maand november is snel voorbij gegaan, Het is weer hoog tijd voor een terugblik op het dividend dat ik heb ontvangen. In november heb ik € 22,79 aan dividend ontvangen uit mijn blogportefeuille. Hierna bespreek ik van welke bedrijven ik dividend heb ontvangen en of er nog interessante ontwikkelingen zijn geweest.

Abbvie

Van Abbvie heb ik een mooi kwartaaldividend ontvangen van € 12,72. Het volgende kwartaaldividend dat op 16 februari 2021 wordt uitgekeerd wordt verhoogd met 10,2%. Dat heeft Abbvie eind oktober bekend gemaakt. Dat is een hele lekkere verhoging! Volgend kwartaal zou ik dan € 14 moeten ontvangen. Dit hangt natuurlijk een beetje af van de dollarkoers. Als de dollarkoers verder daalt zal de opbrengst in euro’s lager uitvallen. Elk voordeel heeft z’n nadeel: Het voordeel van een lagere dollarkoers is dat het goedkoper wordt om Amerikaanse aandelen te kopen, je krijgt immers meer dollars voor je euro’s.

Realty Income Corp

Elke maand ontvang ik dividend van Realty Income. Ook in november kreeg ik weer hun maandelijkse dividend op mijn rekening van DEGIRO bijgeschreven. Deze maand heb ik netto € 4,21 ontvangen. Dat is 4 eurocent minder dan vorige maand, dat komt doordat de dollarkoers ten opzichte van de euro is gedaald.

Realty Income keert maandelijks dividend uit en verhogen het al 25 jaar op rij. Het dividendrendement ligt net als vorige maand nog steeds boven de 4,5%. Ik koop nog steeds af en toe een aantal aandelen.

Texas Instruments

Van Texas Instruments kreeg ik in november € 5,86 op mijn beleggersrekening bijgeschreven. Vorig kwartaal ontving ik nog € 5,16 maar door de in september aangekondigde verhoging van 13,3% heb ik dit kwartaal meer dividend ontvangen.

Op 20 oktober zijn de resultaten van het derde kwartaal van 2020 bekend gemaakt. De omzet en operationele winst zijn 1% hoger dan het derde kwartaal van 2019, maar de nettowinst en de winst per aandeel zijn respectievelijk 5% en 3% lager. Ondanks dat 2020 best een heftig jaar was hebben ze nog nette resultaten gehaald. Hun cashpositie is sterk. Ze hebben een stuk minder aandelen teruggekocht dan een jaar geleden, maar gezien de huidige marktomstandigheden is dat begrijpelijk. In deze economische omstandigheden is het verstandig om wat geld achter de hand te houden.

Dividendverhogingen

Ook in november zijn er weer dividendverhogingen aangekondigd:

  • Abbvie verhoogt het dividend vanaf Q1 2021 met 10,2%.
  • Aflac verhoogt het dividend vanaf Q1 2021 met 17,9%! Dat is een gigantische stijging, en dat terwijl ik Aflac nog niet eens zo gek lang in mijn portefeuille heb.
  • Visa verhoogt het dividend met 6,7% per december 2020. Hoewel dit een mooie verhoging is, is het een lagere verhoging dan ik de afgelopen jaren van Visa gewend ben. In 2019 verhoogden ze het dividend met 20%, in 2018 zelfs met 28% en in 2017 met 18%. De jaren daarvoor zaten ook rond de 20% of hoger. Gezien de huidige economische situatie is 6,7% alsnog een mooie verhoging, maar ik hoop dat ze volgend jaar hun normale tempo weer gaan oppakken.

Deze verhogingen verslaan allemaal de inflatie. Dividendverhogingen zijn een belangrijk onderdeel van het dividendbeleggen. Als je wil weten hoe je zelf kan starten met dividendbeleggen kijk dan rond op deze website, open een rekening bij DEGIRO en start met kleine bedragen per maand. Herbeleg het ontvangen dividend en je hebt je eigen kleine sneeuwbal gemaakt die steeds groter wordt als je hem van de heuvel afrolt.

Dividendinvesteren.nl op Twitter!

Elke maand publiceert de blog van de Dividend Diplomats een lijst met dividendinkomen van bloggers wereldwijd. Via een reactie op een van hun youtube filmpjes heb ik ze verteld dat ik een trouwe lezer ben van hun blog. Zij hebben me toen uitgenodigd om mijn maandelijkse dividendinkomen door te geven via Twitter zodat ze mijn blog ook op hun lijst plaatsen. Deze week heb ik daarom een Twitter-account aangemaakt voor dividendinvesteren.nl. Dus volg ons ook op Twitter (en Facebook, Linkedin, Youtube en Instagram) en krijg regelmatig updates over mijn portefeuille en ander dividendnieuws!

 

Dit artikel is een weergave van de bevindingen en mening van de auteur. Dit artikel is niet bedoeld als persoonlijk beleggingsadvies. Beleggen kent risico op verlies.

Geef een antwoord