Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Dividendaandelen aankoop februari

door Joshua   ·  24/02/2020   ·  

Dividendaandelen aankoop februari

door Joshua   ·  24/02/2020   ·  

In februari waren de beurzen zo onstuimig als het weer. Sommige dividendaandelen in mijn portefeuille maakte een klein dipje. Ik heb van deze gelegenheid gebruik gemaakt en ik heb een aantal bestaande posities uitgebreid. Op die manier heb ik de gemiddelde aankoopprijzen van twee posities weten te verlagen.

Unibail Rodamco Westfield (URW)

Unibail dipte flink eind januari door een nieuwsbericht van UBS. De strekking van dit bericht was dat UBS het aandeel Unibail op de ‘verkooplijst’ zet. UBS denkt dat de koers van Unibail rond de € 115 zou moeten liggen. Ze voorzagen een recurrente winst van € 12,28 per aandeel. Eerder dit jaar heeft Unibail aangegeven dat hun winst per aandeel ergens tussen de € 12,10 en € 12,30 zou komen te liggen. De winstverwachting van UBS ligt dus in lijn van deze eerdere voorspellingen van Unibail zelf.

Op 12 februari kwam Unibail zelf met een bericht naar buiten dat de winst per aandeel voor 2019 op € 12,37 is vastgesteld. Dit is dus boven hun eigen eerdere verwachtingen, en de verwachtingen van UBS. Desondanks is de koers nog niet hersteld van de dip.

De Net Asset Value (intrinsieke waarde) van Unibail is € 213,30 per aandeel. Eigenlijk koop je dus een aandeel dat een waarde vertegenwoordigd van € 213,30. Dit betekent dat de huidige koers van € 118,35 een korting van bijna 45% is! Bovendien verwacht Unibail de komende jaren de dividenduitkering van € 10,80 per aandeel in stand te houden. Op basis van de huidige koers levert dat dus een dividendrendement van 9% op.

Unibail is een mooi dividendaandeel dat goedkoop geprijsd is. Ik heb daarom 2 aandelen Unibail gekocht op 4 februari tegen een koers van € 123,87 per aandeel. In november heb ik 5 aandelen Unibail gekocht voor € 141,32 per stuk, door mijn aankoop van februari heb ik mijn gemiddelde aankoopprijs verlaagd naar € 136,33 per aandeel.

Comerica Inc. (CMA)

Op 4 februari heb ik ook 5 aandelen bijgekocht in Comerica tegen een koers van € 57. Comerica keert momenteel een dividend uit van 4,35%, ze verhogen al 8 jaar op rij het dividend, ze hebben een gezonde balans, ze hebben een pay out ratio van zo’n 37% en ze verhandelen tegen een PE-ratio van 8,1 wat goedkoop is vergeleken met de sector (13~16).

Analisten vrezen dat de variabele rente in de toekomst het resultaat zal drukken aangezien de rentes steeds verder omlaag gaan. Comerica heeft veel leningen verstrekt die gebaseerd zijn op een variabele marktrente (natuurlijk wel met een winstopslag). Comerica is echter constant bezig met de risico’s van renteverlagingen af te dekken (hedgen), dus ik verwacht dat Comerica in de toekomst nog steeds winst zal genereren.

Comerica is zoals ik al schreef een bedrijf met een gezonde balans. Ze hebben een goede liquiditeitspositie. De huidige koers wordt door veel analisten als eerlijk beschouwd. In september heb ik voor het eerst aandelen in Comerica gekocht tegen een koers van € 59,44. Door mijn nieuwe aankoop daalt mijn gemiddelde aankoopprijs naar € 58,62.

Volgende maand

Deze maand heb ik via op de dipjes wat dividendaandelen bijgekocht om mijn gemiddelde aankoopprijzen te verlagen. Volgende maand zal ik weer een nieuwe toevoeging doen aan mijn portefeuille. Ik heb al een idee welk aandeel het gaat worden, dus hou mijn blog goed in de gaten!

2 Reacties

 1. Rolf

  Zullen we vrijdag op de bodem zitten ? Bijkopen en andere nieuwe posities starten?

  1. Joshua Meijer

   Hi Rolf,

   Ik denk dat de bodem misschien nog niet bereikt is, maar ik heb helaas geen glazen bol. In ieder geval zal ik ook bij dalende koersen elke maand aandelen kopen, net zoals bij stijgende koersen. Consequent inleggen is key!

   Groeten,

   Joshua

Geef een antwoord