Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Waarom beleggen bij DEGIRO?

door Joshua   ·  12/01/2023   ·  

Waarom beleggen bij DEGIRO?

door Joshua   ·  12/01/2023   ·  

Van veel lezers krijg ik de vraag waarom ik voor DEGIRO kies als mijn vaste broker. In dit artikel leg ik uit waarom ik er voor kies om te beleggen bij DEGIRO.

Andere brokers

Laat ik beginnen met het statement dat ik bijna alle online brokers wel eens heb geprobeerd. Ik open altijd een rekening zodra er weer een nieuwe broker op de markt komt. Het is namelijk niet zo dat ik persé fan ben van een bepaalde broker. Ik wil gewoon mijn portefeuille onderbrengen bij de beste broker. Tot nu toe heb ik er dus veel geprobeerd maar ik blijf altijd terugkomen bij DEGIRO. Ik heb in 2020 voor het laatst een review geschreven over DEGIRO, dus het leek me weer tijd voor een nieuw artikel.

Aanbod

DEGIRO is een online broker die zich richt op particuliere beleggers. Ze bieden een breed scala aan handelsmogelijkheden, waaronder aandelen, obligaties, ETF’s, opties, futures en CFD’s. Ik hou me zelf niet bezig met opties, futures en CFD’s, maar toch leuk dat ze het aanbieden. Ze hebben een selectie van ETF’s die je zonder transactiekosten kan aankopen. Dit is ideaal voor beleggers die graag wat ETF’s aan hun portefeuille willen toevoegen.

Lage kosten

Een van de grootste voordelen van deze broker is de lage kosten, waardoor je meer geld overhoudt om te investeren in plaats van het te betalen aan hoge commissies en kosten. Bovendien heeft DEGIRO geen minimale storting of minimale handelsgrootte, zodat je al kan beginnen met beleggen met een klein bedrag. Zoals hierboven al gezegd bieden ze een selectie van ETF’s aan waar je geen transactiekosten voor betaalt.

Ik krijg ook nog wel eens de vraag waarom ik niet bij gratis brokers zit. Dit is omdat ik uit ervaring weet dat ze op een andere manier wel aan je verdienen. Meestal zijn de spreads op de aan- en verkoopprijzen in hun voordeel bijgesteld zodat je eigenlijk alsnog transactiekosten betaalt.

DEGIRO heeft transparante kosten en geen schimmige spreads. Je weet van tevoren wat de kosten zijn en die zijn altijd meer dan schappelijk.

Goed platform

Het handelsplatform van FlatexDEGIRO is gebruiksvriendelijk en intuïtief. De broker heeft zowel web-gebaseerde als mobiele handelsapplicaties beschikbaar, zodat beleggers kunnen handelen waar en wanneer ze willen. Beide platforms zijn gemakkelijk te navigeren en bieden veel informatie over de verschillende handelsproducten. Dit gebruik ik regelmatig ter controle van de informatie die op het internet zwerft en nog wel eens onbetrouwbaar kan zijn.

Educatie en informatie

DEGIRO biedt ook een breed scala aan educatieve materialen, waaronder webinars, tutorials en een uitgebreide kennisbank. Deze hulpmiddelen helpen beleggers hun kennis over beleggen te vergroten en hen te helpen beter begrijpen hoe ze hun doelen kunnen bereiken. Ook bieden ze een grote selectie van onderzoeksinformatie en marktanalyse, waaronder technische analyse, fundamentele analyse en nieuwsberichten, zodat beleggers goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Extra service

Tot slot, DEGIRO biedt een uitstekende klantenservice. De broker biedt een live chat-ondersteuning en e-mailondersteuning die snel reageren en professioneel zijn.

Ik heb bij andere brokers vaak dramatische ervaringen gehad met de klantenservice. Zo heb ik wel eens weken moeten wachten op een vraag die ik per email gesteld heb. Sommige brokers zijn zelfs helemaal niet te bereiken. Gelukkig is DEGIRO op dit gebied echt een uitblinker. Als ik vragen heb dan reageren ze snel en netjes.

Een ander voordeel is dat ze na afloop van het jaar netjes een rekeningoverzicht opstellen dat je kan gebruiken voor je aangifte inkomstenbelasting. Het zal je verbazen hoeveel brokers dit niet doen. Meestal zijn dat brokers die niet in Nederland gevestigd zijn en dus ook niet zo veel belang hechten aan de eisen voor de Nederlandse inkomstenbelasting. Je mag dan lekker zelf gaan berekenen hoeveel dividendbelasting ze hebben ingehouden gedurende het jaar (grrr!).

Conclusie

Als je op zoek bent naar een zeer complete broker die zijn zaken op orde heeft en een stabiel en duidelijk platform biedt tegen lage kosten, dan kan ik DEGIRO aanbevelen.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s, je kan je inleg verliezen.

Geef een antwoord