Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Dividend nieuws mei 2021

door Joshua   ·  30/05/2021   ·  

Dividend nieuws mei 2021

door Joshua   ·  30/05/2021   ·  

Het oude beursgezegde luidt: ‘go away in May’. Hier bedoelen ze mee dat er tijdens de zomermaanden weinig spannends gebeurt op de beurs. Voor dividendbeleggers geldt dit gezegde echter niet. Dividend wordt namelijk ook tijdens de zomermaanden uitgekeerd. En ook in de maand mei zijn weer mooie dividendverhogingen aangekondigd. Lees snel verder.

Lowe’s (LOW)

Lowe’s verhoogt al 58 jaar op rij het dividend en dit jaar is geen uitzondering. De bouwmarkten van Lowe’s zijn door heel Amerika en Canada te vinden. Doordat veel mensen in 2020 niet op vakantie gingen en in plaats daarvan hun huis besloten op te knappen heeft Lowe’s een enorme omzetgroei gehad. De verwachting is dat de omzet in 2021 weer hoger uitvalt. Lowe’s heeft het dividend met maar liefst 33,3% verhoogd. De pay-out ratio van Lowe’s is onder de 30%. Ze kunnen het dividend dus hoogstwaarschijnlijk blijven verhogen in de toekomst. De eerstvolgende dividendbetaling is op 4 augustus.

Medtronic Inc. (MDT)

Medtronic Inc. verhoogt al 44 jaar op rij het dividend en heeft daarmee bijna de ‘Dividend King’ status bereikt. Ze hebben een dividendverhoging aangekondigd van 8,6% en dat is lekker. Medtronic is een bedrijf dat zich specialiseert in medische technologie. Ze leveren vooral aan ziekenhuizen, klinieken en andere zorginstellingen. De pay-out ratio van Medtronic is bijna 58% en dat is acceptabel. Op basis van de huidige koers is het jaarlijkse dividendrendement 2,01%. De volgende ex-dividenddatum is 24 juni 2021.

Cardinal Health (CAH)

Cardinal Health is ook een bedrijf in de medische sector. Ze leveren onder andere medicijnen, chirurgische kleding, medische handschoenen en vloeistofmanagement producten (bijvoorbeeld infusen). Cardinal Health verhoogt het dividend al 34 jaar op rij en daardoor hebben ze de status ‘Dividend Aristocraat’. Ze keren een dividend uit van 3,5% op basis van de huidige koers. De pay-out ratio van 32,71% is erg netjes, ze houden dus voldoende winst binnen het eigen bedrijf om verder te kunnen investeren. Ze hebben een bescheiden dividendverhoging aangekondigd van 1%, wat niet veel is. Dit is ook geen verrassing, vorig jaar hebben ze het dividend ook slechts met 1% verhoogd. De eerstvolgende ex-dividenddatum is 30 juni 2021.

American Tower Corp. (AMT)

American Tower Corp. is een Real Estate Investment Trust (REIT) dat onroerend goed in de communicatiesector exploiteert. Ze exploiteren onder andere zendmasten en kabelnetwerken. Fun fact: Ze hebben ook een vestiging in Nederland. Ze verhogen al 9 jaar op rij het dividend. Wat bijzonder is om op te merken: ze verhogen zelfs ieder kwartaal het dividend! Ze hebben het dividend weer met 2,4% verhoogd. Jaarlijks verhogen ze het dividend effectief met +/- 20%. Omdat het een REIT is keren ze alle opbrengsten uit als dividend (moet van de wet). Hierdoor is hun pay-out ratio bijna 100%. AMT keert op jaarbasis een dividend uit van 2%. Momenteel is de koers van AMT ongeveer $ 255. Het is dus geen goedkoop aandeel, maar zeker wel de moeite waard om eens te onderzoeken.

Chubb Limited (CB)

Chubb Limited is een leverancier van verzekeringen. Ongevallen, eigendommen, ziektekostenverzekeringen, ze bieden het allemaal aan. Ze verhogen al 28 jaar op rij het dividend. Ze hebben een dividendverhoging aangekondigd van 2,6%. Dit is niet heel hoog, maar het is in ieder geval weer een verhoging. Ze hebben een pay-out ratio van 27,77% dus er zou genoeg ruimte moeten zijn voor een hogere verhoging, maar we zullen tevreden moeten zijn met 2,6%. Ter vergelijking: branchegenoot Aflac heeft een vergelijkbare pay-out ratio en heeft aan het begin van dit jaar een dividendverhoging van 17,9%. De eerstvolgende ex-dividenddatum van Chubb Limited is 17 juni 2021.

LyondellBasell Industries (LYB)

LyondellBasell Industries is een producent van chemicaliën en plastic. Ze hebben een hoofdkantoor in Houston Texas, maar juridisch gezien is het een Nederlandse NV. In 2021 gaan ze hun 11e opeenvolgende jaar van dividendverhogingen in. Ze hebben ditmaal het dividend met 7,6% verhoogd, waarmee ze op een jaarlijks dividendrendement van bijna 4% uitkomen tegen de huidige koers. De pay-out ratio is een nette 31,77% en de volgende ex-dividenddatum is 4 juni 2021.

 

Afsluiting

Ondanks enkele minimale verhogingen is het toch weer een mooie maand geweest voor dividendbeleggers. Tot nu toe is 2021 een vruchtbaar jaar, zeker in vergelijking met vorig jaar. Al de aandelen uit dit artikel zijn te koop bij mijn favoriete broker DEGIRO. Als je nog geen rekening hebt bij DEGIRO dan stel ik het op prijs als je een rekening opent via deze link. Ik krijg daar een kleine vergoeding voor die ik gebruik om de website online te houden.

Zoals je misschien is opgevallen klopt de data van dividend.com niet altijd, vooral als het gaat om hoeveel jaar op rij het dividend is verhoogd. Waar dit aan ligt weet ik niet, maar ik check de cijfers altijd bij meerdere bronnen om te voorkomen dat ik verkeerde dingen opschrijf.

 

Dit artikel is niet bedoeld als persoonlijk beleggingsadvies. Beleggen kent risico op verlies.

1 Reactie

  1. Nick

    Goedemorgen,

    American tower is helaas niet meer te koop bij de giro.

Geef een antwoord