Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Unum Group: verzekerd van dividend?

door Joshua   ·  04/03/2021   ·  

Unum Group: verzekerd van dividend?

door Joshua   ·  04/03/2021   ·  

In de afgelopen maanden heb ik aandelen gekocht in een van de grootste verzekeraars in Amerika: Unum Group. In dit artikel vertel ik meer over dit bedrijf en waarom ik aandelen Unum Group heb gekocht.

Over Unum Group

Unum Group is een Amerikaanse verzekeraar die is opgericht in 1848. Ze bestaan dus al 173 jaar. Ze zijn de grootste arbeidsongeschiktheid verzekeraar in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Ze bieden daarnaast ook ongevallenverzekeringen, langdurige ziektezorgverzekeringen en levensverzekeringen aan. Ze staan op plaats 266 (2020) in de Fortune 500. Dat houdt in dat ze qua omzet het 266e bedrijf van de Verenigde Staten is. En dat is best flink.

Unum Group dividend

Al decennia lang keert Unum Group dividend uit. Ze hebben dit vanaf 2009 ook weer jaarlijks weten te verhogen. Op 2009 en 2020 na zijn alle jaarlijkse verhogingen bovendien meer dan 10% per jaar geweest. De eerstvolgende dividendverhoging voor 2021 is nog niet aangekondigd, ik verwacht dat het dividend pas in Q3 wordt verhoogd zoals in afgelopen jaren.

Unum Group keert dividend uit in de maanden februari, mei, augustus en november.

Het dividendrendement op basis van de huidige koers is ongeveer 4,31%. Dat is een lekker rendement voor zo’n groot bedrijf. Als klap op de vuurpijl hebben ze een hele veilige pay-out ratio van 20.99%. Dat betekent dat ze slechts 20.99% van de jaarwinst uitkeren als dividend. Ze houden dus veel geld in het bedrijf om verder mee te kunnen groeien en om klappen op te kunnen vangen. Bovendien biedt het genoeg ruimte voor toekomstige dividendverhogingen.

De cijfers

Onlangs bracht Unum Group de resultaten over het vierde kwartaal van 2020 naar buiten. De omzet is ten opzichte van 2019 en eerdere jaren gestegen met bijna 10% , oftewel ruim 1 miljard dollar. Het netto inkomen was $ 793 miljoen in 2020. Dat was weliswaar lager dan in 2019 maar het is alsnog een positief resultaat. De daling van het netto inkomen wordt grotendeels verklaard door de toegenomen kosten van de omzet en de operationele kosten.

De current ratio is sinds 2006 niet meer zo hoog geweest. De PE-ratio is momenteel rond de 5 en dat is goedkoop. Ik vermoed dat beleggers het aandeel links laten liggen door zorgen over de gezondheidssituatie in de wereld. Je ziet dit ook bij andere (zorg)verzekeraars zoals in mindere mate bij een ander aandeel uit mijn blogportefeuille: Aflac. Ik maak graag gebruik van deze kans om Unum goedkoop op te pikken.

De vooruitzichten van Unum Group

Unum heeft bewezen dat ze ook in economisch barre tijden goed kunnen presteren. Dat blijkt uit hun resultaten over 2020. Mijn verwachting is dat ze ook in 2021 winstgevend kunnen blijven.

Ze hebben een sterke balans en de liquiditeit is goed. Door de lage pay-out ratio zullen ze niet gauw het dividend bevriezen of verlagen. Wat ook interessant is om te weten: Unum koopt ieder jaar eigen aandelen in. Hierdoor stijgt de winst per aandeel en dat heeft onder andere een positief effect op de koers. Maar het inkopen van eigen aandelen zorgt er ook voor dat ze het dividend per aandeel makkelijker kunnen laten stijgen.

Unum Group is een aandeel dat ik voor de hele lange termijn ga vasthouden. Ik ben van mening dat het dividend de komende jaren lekker doorgroeit en bovendien is de koers ook nog ondergewaardeerd. Het is een kwestie van tijd voordat de rest van de markt dit aandeel weer herontdekt.

Mijn aankoop

De afgelopen maanden heb ik flink ingeslagen. Ik heb 57 aandelen gekocht voor een gemiddelde aankoopprijs van $ 24,23. Zoals altijd heb ik deze aandelen gekocht bij mijn favoriete broker DEGIRO. Ik ontvang door deze positie jaarlijks $ 64,98 aan (bruto) dividend. Voorlopig heb ik genoeg aandelen gekocht dus ik zal deze positie voorlopig niet uitbreiden, tenzij er een mooi dipje komt.

Dit artikel weergeeft de persoonlijke bevindingen en mening van de auteur. Dit artikel is niet bedoeld als persoonlijk beleggingsadvies. Beleggen kent risico op verlies.

Geef een antwoord