Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Recente dividendverhogingen

door Joshua   ·  16/04/2021   ·  

Recente dividendverhogingen

door Joshua   ·  16/04/2021   ·  

De laatste tijd zijn er weer wat dividendverhogingen geweest bij een groot aantal dividendaandelen. Ik zal hierna een kleine selectie behandelen. 

Woord vooraf: samenwerkingen

Zoals de meeste lezers al weten koop ik het liefste mijn aandelen bij DEGIRO. Het vorige artikel dat ik heb geplaatst (6 april 2021) was geschreven door medewerkers van DEGIRO. Het was een leuke samenwerking en hopelijk komen er in de toekomst meer van dit soort samenwerkingen met brokers, bloggers en specialisten.

TROW Price Group

Een van mijn meest succesvolle aankopen is TROW Price Group. Niet alleen is de koers flink gestegen sinds mijn aankoop, maar het dividend stijgt ook enorm hard. Ze hebben in februari het dividend met 20% verhoogd. Dit is een gigantische verhoging maar voor TROW is dit niets geks: in 2020 hebben ze het dividend ook al met ruim 18% verhoogd. Dit aandeel lijkt prijzig maar je krijgt er wel wat voor terug: al 35 jaar op rij het dividend verhoogd, een pay out ratio van 36% en een hoge dividendgroei.

Realty Income

Realty Income heeft voor de 110e keer het dividend verhoogd. De verhoging is ditmaal 0,21% op jaarbasis. Dat is niet heel veel, maar ze verhogen normaal gesproken 4 tot 6 keer per jaar het dividend. Het zou dus goed mogelijk zijn dat ze ook in 2021 nog 3 tot 5 keer het dividend verhogen. We moeten het nog maar even afwachten. Gezien de huidige marktomstandigheden ben ik allang blij dát ze het dividend hebben verhoogd.

Worthington Industries

Worthington Industries verhoogt al vanaf 2014 jaarlijks hun dividend en verhoogt nu het dividend met 12%. Ze hebben daarnaast ook een share buyback goedgekeurd. Dat betekent dat ze eigen aandelen gaan inkopen om de koers omhoog te drijven. Het dividendrendement is met 1,66% niet bijster hoog maar doordat hun jaarlijkse verhogingen telkens hoger zijn dan de inflatie kan dit leuk oplopen op de lange termijn. Met een lage PE van 4.69 en een dividend pay out ratio van minder dan 10% hou ik dit aandeel zeker in de gaten de komende jaren. Ze hebben zware jaren in het verschiet dus ik ga ze niet op korte termijn kopen.

Movado

Deze horlogemakers hebben in 2020 geen dividend uitgekeerd. In Q1 hebben ze een kwartaaldividend van $ 0.10 uitgekeerd en dat gaan ze in Q2 verdubbelen naar $ 0.20. Dat is een stijging van 100%! Hierdoor komen ze ook weer uit op de dividenduitkering die ze in 2019 hebben gedaan. In het verleden hebben ze vaker het dividend verlaagd en (enorm) verhoogd. Daardoor vind ik het niet een heel betrouwbaar dividendaandeel. Maar door de verdubbeling van het vorige kwartaaldividend hebben ze toch een vermelding verdiend.

Wordt vervolgd!

Dit was slechts een kleine selectie van dividendaandelen die hun dividend hebben verhoogd. Ik kom snel terug met een nieuwe update over andere indrukwekkende dividendverhogingen!

Wil je zelf ook beginnen met beleggen in dividendaandelen? Lees dan dit artikel!

Dit artikel weergeeft de persoonlijke bevindingen en mening van de auteur. Dit artikel is niet bedoeld als persoonlijk beleggingsadvies. Beleggen kent risico op verlies.

Geef een antwoord