Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Investeren in dividendaristocraten

door Joshua   ·  06/04/2021   ·  

Investeren in dividendaristocraten

door Joshua   ·  06/04/2021   ·  

De gevolgen van de COVID-19 pandemie hebben op veel bedrijven een negatieve impact. Gevolg hiervan is dat veel bedrijven hun dividenden hebben verlaagd, uitgesteld of geannuleerd om kapitaal te besparen. Binnen de S&P 500 hebben 12 bedrijven de dividenduitkeringen op 30 maart 2020 verlaagd of besloten helemaal niet uit te keren. Hoewel sommige bedrijven hun dividenden hebben verlaagd, wordt er van een aantal andere bedrijving binnen de S&P 500 juist verwacht dat zij hun dividenden zullen verhogen. Deze bedrijven staan bekend als dividendaristocraten en hebben de afgelopen 25 jaar opeenvolgend hun jaarlijkse dividenduitkeringen verhoogd.

In 2005 lanceerde de S&P Down Jones Indices een index die dividendaristocraten volgt. Deze index wordt de S&P 500 Dividend Aristocrats genoemd. Hier komt dan ook het begrip dividendaristocraten vandaan. In de meting op 3 april 2020 waren er 66 bedrijven opgenomen in de S&P 500 Dividend Aristocrats Index.

 

Criteria voor dividendaristocraten

Om als dividendaristocraat gezien te worden en hierdoor in de index opgenomen te worden, moeten bedrijven aan vier vereisten voldoen:

  • Het bedrijf moet onderdeel uitmaken van de S&P 500 index;
  • Het bedrijf moet de afgelopen 25 jaar of langer opeenvolgend het dividend per aandeel hebben verhoogd;
  • Het bedrijf moet een gecorrigeerde marktkapitalisatie van minimaal 3 miljard dollar hebben;
  • Het bedrijf moet een gemiddelde dagelijkse waarde hebben verhandeld van ten minste $5 miljoen gedurende drie maanden vóór de referentiedatum.

 

De 5 meest verhandelde dividendaristocraten via DEGIRO

DEGIRO is de grootste Nederlandse broker voor particuliere beleggers en biedt mogelijkheden om te beleggen in dividendaristocraten. De volgende 5 dividendaristocraten zijn het meest verhandeld:

1.      The Coca-Cola Company

Op plek nummer één staat Coca-Cola, het grootste non-alcoholische drankenbedrijf ter wereld. Het bedrijf heeft gedurende 58 opeenvolgende jaren het jaarlijks dividend verhoogd.

2.      ExxonMobil Corporatie

De volgende in de rij van meest verhandelde dividendaristocraten is ExxonMobil. Dit energie- en chemicaliën bedrijf is een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. De afgelopen 37 jaar zijn de dividenduitkeringen gestegen.

3.      AT&T Inc.

AT&T is ’s werelds grootste communicatiebedrijf met betrekking tot inkomten en staat op de derde plaats. De afgelopen 35 jaar heeft AT&T haar dividenden verhoogd.

4.      3M Company

Vierde op onze lijst is 3M; een bedrijf dat industriële, veiligheids- en consumentenproducten produceert. Gedurende 62 opeenvolgende jaren heeft 3M de dividenduitkeringen verhoogd.

5.      Johnson & Johnson

Tot slot Johnson & Johnson, dit bedrijf heeft haar dividendbetalingen gedurende 58 opeenvolgende jaren verhoogd.

Beleggen met DEGIRO

Is beleggen in dividendaandelen een onderdeel van jouw beleggingsstrategie? DEGIRO biedt een laag tarief van €0,50 + $0,004 per aandeel. Beleg je liever in ETFs die dividendaristocraten volgen? Deze zijn tevens beschikbaar op het platform van DEGIRO. Het tarief om in deze ETF’s te beleggen is € 2,00 + 0,03%. Meer informatie over beleggen in aandelen en onze tarieven vind je op de website.

Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Wij adviseren je om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij jouw kennis en ervaring.

 

Geef een antwoord