Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Dividend juli

door Joshua   ·  01/08/2020   ·  

Dividend juli

door Joshua   ·  01/08/2020   ·  

Het is hoog tijd voor een korte update over mijn portefeuille! In dit artikel bespreek ik het dividend dat ik in juli heb ontvangen, ik sta kort stil bij een aandeel uit mijn portefeuille en een aandeel van mijn watchlist.

Dividend ontvangen in juli

Juli was voor mij een rustige maand als het gaat om dividend. Deze maand heb ik € 18,07 aan dividend ontvangen uit mijn portefeuille. Dit dividend is afkomstig uit de volgende bedrijven:

  • € 3,42 netto ontvangen van T. Rowe Price Group
  • € 10,32 netto ontvangen van Comerica Inc.
  • € 4,33 netto ontvangen van Realty Income Corp.

Kroger

Wat mij opviel in de maand juli was dat supermarktketen Kroger weer populair is onder beleggers. Kroger profiteert momenteel van de gezondheidsperikelen in Amerika. Doordat restaurants veelal dicht zijn en/of mensen liever thuis eten zijn de resultaten van Kroger beter uitgevallen dan verwacht. Nu ze momentum hebben gaan ze zich ook richten op de digitale mogelijkheden voor de supermarkt van de toekomst. Ik hou deze ontwikkelingen goed in de gaten, maar ik vermoed dat de koers inmiddels overgewaardeerd is. De status van Kroger heb ik in mijn portefeuille daarom op ‘vasthouden’ staan. Dat betekent dat ik mijn huidige aandelen hou, maar ik koop voorlopig niet meer bij.

Apple

De oplettende lezer weet dat ik Apple momenteel niet in mijn portefeuille heb. Maar ik volg Apple wel nauwgezet. Er is een ontwikkeling die ik met jullie wilde delen: Apple heeft een stock split aangekondigd voor 24 augustus 2020.

Voor elk aandeel Apple dat je op die datum bezit krijg je er 4 terug. Je zal misschien denken: wow wat een goede deal, maar dit heeft geen invloed op het dividend, dat zal namelijk ook door vieren worden gedeeld. In principe zijn de 4 aandelen die je na de split krijgt net zo veel waard als het ene aandeel dat je eerst had en het dividend zal er ook niet door worden beïnvloed. De reden voor de stock split is dat ze het aandeel aantrekkelijker willen maken voor investeerders. Een duur aandeel kan kleine beleggers afschrikken. Apple is sinds de presentatie van hun goede kwartaalcijfers over de $ 400 per aandeel. Na de stock split zal een aandeel Apple dan naar verwachting rond de $ 100 noteren.

Binnenkort

Ik heb sinds maart ‘stiekem’ een aandeel aan mijn portefeuille toegevoegd zonder daar een artikel aan te wijden. Dit artikel komt er binnenkort aan! Daarnaast ben ik van plan om iets leuks te doen met een aandeel dat ik in mijn portefeuille heb. Het wordt een project waardoor de kracht van het sneeuwbaleffect heel goed zichtbaar zal worden. Ik verklap verder niets maar hou mijn blog goed in de gaten!

Mijn portefeuille

Op mijn portefeuillepagina staat trouwens precies vermeld welke aandelen in mijn blogportefeuille zitten en tegen welke gemiddelde koers ik ze heb aangekocht. Ook geef ik aan of ik de positie maandelijks uitbreid, verkoop of laat staan. Verder is er aangegeven hoe het zit met de spreiding van de aandelen over verschillende sectoren. Als kers op de taart heb ik ook een interactieve grafiek waar je precies kan zien hoeveel dividend ik iedere maand heb ontvangen. Neem gerust een kijkje en laat me weten wat je er van vindt!

Geef een antwoord