Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

Top 3 maandelijkse dividendaandelen 2019

door Joshua   ·  10/04/2019   ·  

Top 3 maandelijkse dividendaandelen 2019

door Joshua   ·  10/04/2019   ·  

Ieder bedrijf heeft zijn eigen dividendbeleid. De frequentie waarmee dividend wordt uitgekeerd verschilt van bedrijf tot bedrijf. Er zijn bedrijven die jaarlijks dividend uitkeren, maar er zijn ook bedrijven die ieder kwartaal of zelfs iedere maand dividend uitkeren. Op deze laatste categorie zoomen we in met dit artikel.

Maandelijks dividend ontvangen heeft meerdere voordelen. Je kan je ontvangen dividend bijvoorbeeld gelijk weer herinvesteren. Maar je kan het ontvangen dividend ook gebruiken om (een van) je maandelijkse rekeningen mee te betalen. Bovendien is het erg belonend om te zien dat er iedere maand dividend binnenkomt. Je ziet elke maand een beetje resultaat van je investeringen.

In dit artikel staan we stil bij drie bedrijven die elke maand dividend uitkeren. Deze aandelen zijn mijn favoriete maandelijkse dividendaandelen voor 2019.

Realty Income (O)

Realty Income is een Amerikaanse ‘Real Estate Investment Trust’, ook wel een REIT genoemd. Dit zijn vastgoedbedrijven die het grootste deel van hun inkomsten uit de verhuur van vastgoed ontvangen. Volgens Amerikaanse wetgeving moeten REIT’s het grootste deel van hun winst uitkeren aan de aandeelhouders. In ruil daarvoor hoeven ze geen belasting te betalen over hun winst.

Realty Income keert al sinds hun oprichting in 1969 elke maand trouw dividend uit. Dit jaar vieren ze het 50e jaar dat ze maandelijks dividend uitkeren. Daarnaast hebben ze de afgelopen 23 jaar hun maandelijkse uitkering ieder jaar verhoogd. Ze noemen zich zelf dan ook met recht ‘The monthly dividend company’.

Realty Income verhuurt vastgoed aan commerciële bedrijven zoals onder andere Wallgreens, 7-Eleven, FedEx en Wallmart. Ze verhuren meer dan 5700 verschillende panden in 49 staten, aan in totaal 262 verschillende commerciële partijen die in 48 verschillende sectoren opereren. Deze brede spreidingen biedt veel zekerheid.

Realty Income staat sinds 1994 genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de ticker ‘O’. Ten tijde van schrijven noteert de koers $ 79,90 en bedraagt het jaarlijkse dividend $ 2,71. Dit komt neer op 3,77% op basis van de koers. Dit lijkt misschien weinig, maar doordat dit bedrijf jaarlijks haar dividenduitkeringen verhoogt is dit aandeel bij uitstek geschikt voor het creëren van het sneeuwbaleffect.

Naast een maandelijks dividend hebben de aandelen van Realty Income ook een stevige waardegroei meegemaakt door de jaren heen.

Meer informatie over Realty Income kan je hier vinden op hun website. Ze geven daar uitgebreid uitleg over hun dividendbeleid en resultaten.

Main Street Capital Corp (MAIN)

Main Street is een ‘business development company’ (BDC). BDC’s zijn bedrijven die geld lenen aan ondernemers. In Amerika is het heel normaal om bij een BDC aan te kloppen als je een lening nodig hebt voor je onderneming.

Net als REIT’s kunnen BDC’s gebruik maken van een speciale regeling waardoor ze geen belasting hoeven te betalen, zolang ze het grootste deel van hun winst uitkeren aan de aandeelhouders. Schrik dus niet van de hoge pay-out ratio.

Main Street leent geld uit aan verschillende bedrijven die opereren in zeer uiteenlopende sectoren. Ze lenen hun geld echter niet zomaar uit: Om te kunnen lenen bij Main Street moet je voldoen aan strenge voorwaarden. Een bedrijf dat wil lenen moet bijvoorbeeld een omzet van tussen de 10 en 150 miljoen dollar, een goed management en een positieve cash flow hebben. Dat zijn slechts enkele van de voorwaarden die Main Street hanteert. Ze nemen dus zo min mogelijk risico.

Hun strategie werkt. Main Street is opgericht in 1997 en ging al in 2007 naar de NASDAQ. Vanaf 2010 staat Main Street genoteerd aan de NYSE onder de ticker ‘MAIN’. Ten tijde van schrijven noteert de koers $ 37,94 en bedraagt het jaarlijkse dividend $ 2,40. Dit komt neer op 6,33% op basis van de koers. Main Street verhoogt al acht jaar op rij het dividend.

Op de website van Main kan je meer informatie vinden, klik hier om naar hun website te gaan.

STAG Industrial, Inc. (STAG)

STAG is een REIT, net als Realty Income. STAG opereert dus in de onroerend goed sector en richt zich op industrieel onroerend. STAG richt zich niet op de duurste locaties, maar meer op het segment net daaronder. Deze locaties zijn niet overgewaardeerd en hebben minder last van economische conjucturen. Op die manier weet STAG de koopjes op de onroerend goed markt te bemachtigen en die vervolgens voor langere termijn te verhuren. Op die manier kunnen ze een goed rendement behalen.

STAG is per 2011 publiek gegaan en heeft sindsdien ieder jaar het dividend weten te verhogen. Ten tijde van schrijven noteert de koers $ 29,51 en bedraagt het jaarlijkse dividend $ 1,43. Dit komt neer op 4,85% op basis van de koers.

Niet alle analisten zijn even enthousiast over STAG. Sommigen zien de stijgende uitgiften van nieuwe aandelen als een gevaar voor de winstgevendheid per aandeel. Anderen vinden dat de locaties uit de portefeuille van STAG niet modern genoeg zijn. Weer anderen zijn bang dat de koers de afgelopen jaren te hard is gestegen. Ga dus vooral zelf op onderzoek uit voordat je besluit om STAG aan te schaffen. Maar dat geldt natuurlijk voor elk bedrijf waarin je overweegt geld te investeren.

Voor meer informatie over STAG kun je hier naar hun website.

In 2020 heb ik weer een artikel geschreven over aandelen die maandelijks dividend uitkeren. Dit artikel vind je hier.

De auteur van dit artikel heeft op het moment van schrijven kleine posities in de genoemde bedrijven. Beleggen kent risico op verlies.

1 Reactie

  1. […] deze blog kwam gelukkig met een bericht over een aandeel dat maandelijks dividend uitkeert. Ik heb al eens eerder iets over dit aandeel geschreven: Realty […]

Geef een antwoord