Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!
thumbnail

€ 100 welkomstbonus bij Flatex!

door Joshua   ·  03/08/2019   ·  

€ 100 welkomstbonus bij Flatex!

door Joshua   ·  03/08/2019   ·  

UPDATE: VANAF 1 JUNI 2020 REKENT FLATEX TRANSACTIEKOSTEN. IK DOE VANAF 1 JUNI 2020 MIJN AANKOPEN BIJ DEGIRO.

Als je nog geen rekening hebt geopend bij Flatex dan is nu het moment! Momenteel krijg je bij het openen van een rekening bij Flatex € 100 welkomstbonus zodra je je eerste transactie hebt gedaan. Er zijn verder geen kosten verbonden aan het openen van een rekening bij Flatex, dus dit is een zeldzaam geval van gratis geld. .

Zoals de meesten wel weten heb ik ook een rekening bij Flatex. Ik gebruik deze rekening voor mijn portefeuille die ik bijhoud voor dividendinvesteren.nl. Tot nu toe ben ik erg tevreden over Flatex. Ze rekenen geen transactiekosten en alle koersen zijn in euro’s genoteerd. Ik heb al eerder reviews geschreven over Flatex en mijn ervaringen met hun gratis diensten. Deze reviews vind je hier en hier.

Kosten

Flatex rekent geen transactiekosten, zoals je in hun tarievenoverzicht kan zien. Ze rekenen ook geen bewaarloon/servicefee. Dit maakt Flatex perfect voor de particuliere belegger. Transactiekosten en bewaarloon/servicefee kunnen vooral voor ‘kleine’ beleggers een grote kostenpost vormen die het rendement drukken.

Een rekening openen is helemaal kosteloos. Als je de rekening hebt geopend en het bevalt je toch niet om welke reden dan ook, dan kan je ook kosteloos je rekening weer opzeggen. Je zit nergens aan vast!

Hoe is dit mogelijk?

Ik heb al veel vragen gekregen van lezers die zich afvragen waar het ‘addertje onder het gras’ zit. Flatex moet toch op de een of andere manier geld verdienen? Dit is een terechte vraag die ik ook aan de klantenservice van Flatex heb gesteld. Hun reactie was:

Flatex Bank kan de service zo goedkoop (tegen 0 transactiekosten) aanbieden omdat wij de transacties op grote internationale beurzen afwikkelen, waar geen fees voor orders hoeven te worden betaald, zoals dat op de traditionele beurzen wel het geval is.Deze moderne beurzen kunnen zich inmiddels in formaat meten met die “oudere” beurzen. 
We werken in Nederland exclusief met Tradegate Exchange. Zij betalen aan ons een commissie voor het feit dat wij hen klanten aanbrengen. (In Duitsland hebben we deze exclusiviteit niet). 
Daarbovenop werken wij samen met gerenommeerde internationale aanbieders van financiële instrumenten, die bereid zijn ons te vergoeden voor onze samenwerking. Door zeer efficiënt te opereren, zijn wij aldus in staat inkomsten te genereren aan de professionele kant van de handel, waar we particuliere beleggers van mee kunnen laten profiteren.

Aanbod

Het aanbod bij Flatex is groot: Aandelen, obligaties, fondsen, ETF’s, trackers, CFD’s, turbo’s je kan het allemaal kopen via Flatex. Ook kan je op verschillende beurzen handelen: Nederland, Europa, Amerika, Canada en Azië. De handelstijden zijn tussen 08:00 en 22:00, dat is een gevolg van het platform dat ze gebruiken voor de transacties: Tradegate. Tradegate is speciaal gericht op particuliere beleggers en kent meerdere voordelen. Ruimere handelstijden, geen transactiekosten zijn daar voorbeelden van.

Veiligheid

Flatex staat onder toezicht van de Duitse toezichthouder op de financiële markten, de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). De BaFin is de Duitse equivalent van de Nederlandse AFM. De specifieke regels van de AFM zijn dus niet van toepassing op flatex. Flatex opereert vanuit Frankfurt, onder leiding van een Nederlandse Directeur met veel ervaring in de Nederlandse financiële markt. De Nederlands sprekende klantenservice is gevestigd in de omgeving van Düsseldorf.

Flatex is een bank, daardoor valt het vermogen dat op Flatex wordt aangehouden valt onder het Europese Depositogarantiestelsel tot € 100.000. Tot dat bedrag ben je dus sowieso safe.

Kortom, ik zou zeker een kijkje gaan nemen bij de meest revolutionaire broker van dit moment!

UPDATE: FLATEX IS PER 1 JUNI 2020 NIET LANGER GRATIS.

 

Dit artikel is niet bedoeld als persoonlijk beleggingsadvies. Beleggen kent risico op verlies.

8 Reacties

 1. […] Flatex een welkomstbonus van € 100 als je een rekening bij ze opent. Hierover heb ik in mijn vorige bericht al iets geschreven. Doe er je voordeel mee, ik kom snel weer bij jullie […]

 2. D van Dijk

  Interessant en ga het waarschijnlijk ook proberen. Heb je ook je 100,- euro welkomst bonus ook ontvangen?

  1. Jazeker, ik had al vanaf juni een rekening bij Flatex dus ik wist niet zeker of ik nog voor de welkomstbonus in aanmerking zou komen. Toen heb ik de helpdesk gebeld en die hebben me direct op de lijst gezet. De volgende dag was de € 100 al op mijn Flatex-account bijgeschreven! De enige voorwaarde is dat je een transactie moet hebben gedaan.
   Mocht je een rekening bij Flatex willen gaan openen, dan zou ik het waarderen als je dat via een van de linkjes of banners op deze website zou doen. Ik ontvang daar een kleine vergoeding voor en dat helpt mij bij het betalen van de kosten die ik maak voor deze website! 🙂
   In de toekomst zal ik nog meer uitleg geven over handelen via Flatex. Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag!
   Groeten, Joshua

 3. Rob Terpstra

  Heb ook een rekening geopend en een mail gestuurd over de bonus.
  Kreeg deze mail terug op 23 juli 2019.

  <Geachte meneer Terpstra,

  <Bedankt voor uw mededeling. Nu neemt u ons de verassing even <weg, want wij wilden u zeker bij deze actie betrekken. Ik herinner <me nog aan het leuke telefoongesprek van afgelopen vrijdag.
  <
  <Omdat u al een transactie hebt gedaan – en dit is de voorwaarde – <komt u nu in aanmerking van die 100,-EUR-actie.
  <
  <Wij zullen dit bedrag binnekort op uw cash-rekening overmaken.
  <Heel fijne dag toegewenst
  <
  <Met vriendelijke groet
  <
  <Frank Hermanns
  <
  <Uw klantenservice
  <flatex Nederland

  Op 7 augustus 2019 een mail gestuurd met de vraag wanneer ze de bonus zullen overmaken.
  Tot op heden niets meer gehoord en ook is er nog niets overgemaakt.

  1. Beste Rob,
   Mijn ervaring is dat ze niet snel reageren op de mail, denk dat ze het erg druk hebben met die welkomstactie. Je kan het beste morgen even met ze bellen! Ik had ze ook een mailtje gestuurd en na een paar dagen uiteindelijk maar gebeld om aanspraak te maken op de welkomstbonus en de volgende dag was het op mijn Flatex-rekening bijgeschreven.
   Laat je het even weten als je ze telefonisch hebt gesproken?
   Groeten, Joshua

   1. Rob Terpstra

    Beste Joshua,

    Ik denk dat je gelijk hebt. Dat ze het heel druk met de welkomstactie hebben. Heb gebeld met ze en een paar dagen later stond de welkomstbonus van € 100 op mijn rekening. Dat ze het zo druk hebben komt volgens mij ook omdat er ook “misbruik” van gemaakt wordt. Men opent een rekening, stort € 5. Koopt 1 aandeeltje Aegon en ontvangt de € 100
    Daarna wordt het aandeeltje Aegon weer verkocht en het geld opgenomen.
    Zie ook deze link: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1939270
    Groeten,
    Rob

    1. Hoi Rob,
     Ik ben blij om te horen dat je je welkomstbonus inmiddels hebt ontvangen!
     Er wordt inderdaad ook een hoop misbruik gemaakt van de actie, ik zag ook al een paar van dat soort berichten voorbijkomen op forums etc. Hopelijk gaat het niet ten koste van de klanten die wél echt aan de slag willen gaan met Flatex.
     Afijn, jij kan in ieder geval gaan beleggen met je welkomstbonus! 🙂
     Groeten, Joshua

 4. […] Flatex een legitieme broker is die niet onderdoet voor de concurrenten. Lees bijvoorbeeld mijn vorige artikel waarin ik stilsta bij de veiligheid en het verdienmodel van […]

Geef een antwoord