Please disable Ad Blocker before you can visit the website !!!

€ 100 welkomstbonus bij Flatex (actie afgelopen)

door Joshua   ·  11/09/2019   ·  

UPDATE: Per 1 juni 2020 gaat Flatex € 3,90 transactiekosten in rekening brengen per transactie. Vanaf dat moment is Flatex dus niet meer gratis. Zelf ga ik per 1 juni 2020 verder met beleggen bij DEGIRO, maar ik laat de aandelen die ik bij Flatex heb aangekocht daar nog wel staan aangezien Flatex geen bewaarloon/servicefee in rekening gaat brengen.

Sinds juni van dit jaar is Flatex met een revolutie begonnen: je kan nu handelen in aandelen zonder transactiekosten! Als je nog geen rekening hebt geopend bij Flatex, de gratis online broker, dan is het aan te raden om dat nog wel te doen voor het einde van de maand. De welkomstbonus van € 100 wordt namelijk nog toegekend tot 30 september aanstaande.

De € 100 welkomstbonus ontvang je als je aan twee simpele voorwaarden voldoet:

  • Je hebt een rekening geopend bij Flatex;
  • Je hebt uiterlijk 30 september 2019 een transactie verricht op Flatex.

Het enige dat je hoeft te doen om voor de welkomstbonus in aanmerking te komen is dus het openen van een rekening en een transactie te verrichten. Het maakt niet uit hoe groot of klein de transactie is. Bovendien is het openen en aanhouden van een rekening helemaal gratis.

Wat is het addertje onder het gras?

Sinds de komst van Flatex zijn er veel critici geweest die hebben geroepen ‘dat er wel een addertje onder het gras moet zitten!’ Een gezonde dosis kritisch denken is uiteraard altijd goed. Zelf was ik ook kritisch toen ik hoorde dat Flatex geen transactiekosten zou rekenen. Maar in plaats van te roepen dat er een addertje onder het gras zit, ben ik op onderzoek uit gegaan.

Ik heb zelf al sinds 17 juni al een rekening bij Flatex en ik kan jullie met zekerheid vertellen dat er geen addertje onder het gras zit. Ik heb mijn € 100 welkomstbonus ook al ontvangen en gelijk al geïnvesteerd (zie dit artikel).

In mijn vorige artikelen heb ik al uitgebreid stilgestaan bij waarom Flatex een legitieme broker is die niet onderdoet voor de concurrenten. Lees bijvoorbeeld mijn vorige artikel waarin ik stilsta bij de veiligheid en het verdienmodel van Flatex.

Maar ik heb al een effectenrekening bij een andere broker..

Misschien heb je al een rekening bij een andere broker. Dat is niet erg, je kan prima twee rekeningen tegelijk aanhouden. Ik heb zelf ook nog rekeningen bij andere brokers. Bij sommige brokers was het vanwege de hoge transactiekosten zelfs goedkoper om mijn rekening aan te houden dan om alles te verkopen en bij een andere broker opnieuw te beginnen.

Een rekening geopend, en dan?

Je hebt een rekening geopend, mooi! Nu nog een transactie verrichten en laat dan maar komen die € 100 welkomstbonus! Eh.. ja.. hoe doe ik een transactie?

Degenen die al ervaring hebben met andere brokers kunnen meestal gelijk uit de voeten met de webtrader. Maar speciaal voor de lezers die nog geen andere effectenrekening hebben wil ik hierna stap-voor-stap laten zien hoe je een transactie verricht.

Stap 1: kies een aandeel

Typ in de zoekbalk de ticker (afkorting) van het aandeel dat je wil kopen. In dit voorbeeld ga ik aandelen IBM kopen. In het uitklapmenu zie je bovenaan ‘INTL BUS MACH’ staan. Dit is het goede aandeel, dat zie ik aan het ISIN-nummer dat er onder staat. (Tip: controleer altijd het ISIN-nummer)

Stap 2: klik op de ‘K’ (van kopen)

Je hebt een aandeel geselecteerd. Mooi! Nu kom je in een overzichtje zoals hierboven terecht. Het is even zoeken maar als je op de groene ‘K’ klikt dan ga je naar scherm waar je een order kan invoeren.

Stap 3: invoeren aankooporder

In dit scherm kan je invullen hoeveel aandelen je wil kopen, ik kocht er 5. Let op dat je bij ‘ordersoort’ directe order selecteert. Als ordertype heb ik gekozen voor ‘limiet’. Dit is de maximale prijs per stuk waarvoor ik de aandelen wil kopen. In de rechterbovenhoek zie je de huidige koers, die heb ik ook ingevoerd als limiet. Als je vervolgens op ‘Uitvoeren’ klikt rechts onderin, dan wordt de order geplaatst.

Stap 4: order geplaatst

Zodra je de melding ‘uw order is correct ontvangen’ ziet, weet je dat de order is geplaatst. Zodra de order is uitgevoerd zie je de aandelen in je portefeuille staan.

Stap 5: € 100 welkomstbonus ontvangen

Nu je stap 1 t/m 4 hebt doorlopen kan je rustig afwachten tot de € 100 welkomstbonus in je account is bijgeschreven. Je kan dit geld vervolgens overschrijven naar je normale bankrekening, of gebruiken om te investeren. Aan jou de keuze!

Conclusie

Flatex deelt gratis geld uit. Iedereen die hier geen gebruik van maakt loopt € 100 mis. Ik ben met deze blog gestart om andere investeerders te helpen, dus ik hoop dat anderen iets hebben aan mijn ervaringen die ik hier vastleg. De volgende blog zal weer over dividendaandelen gaan. Beloofd 😉

Geef een antwoord